Life Coaching

Je leeft je leven in sneltreinvaart. Je hebt eigenlijk alles goed voor elkaar: een baan, een huis, een gezin, veel vrienden en je onderneemt veel. Maar er knaagt iets, een gevoel van onrust, ontevredenheid. Echt genieten doe je niet meer. Je hebt het gevoel dat je van alles moet, maar je weet eigenlijk niet waarom. Waarom ben ik niet gelukkig en tevreden?

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Dat zijn de vragen die centraal staan bij life coaching. Life coaching geeft verdieping in je persoonlijkheid (hoe je jezelf ervaart) en geeft richting aan je leven (waar doe je het voor?). Je leert jezelf kennen en je leert je patronen kennen. Kennis en inzicht in jezelf geeft bewustwording. Echter life coaching gaat nog een stap verder, want alleen weten hoe het zit maakt nog niet dat het anders wordt. Door te ervaren wat je doet en hoe je ermee omgaat maakt ook dat je er een andere slag in kan maken.

Bij life coaching ligt een sterk accent op welzijn en geluk. Life coaching concentreert zich op de kwaliteit en vormgeving van het leven. Tijdens life coaching maak je pas op de plaats, neem je de tijd voor jezelf om de som op te maken: waar sta je nu in je leven en komt dit overeen met hoe je dat graag zou willen? Vaar ik nog wel de juiste koers of überhaupt een koers.  Het is het ontdekken van jezelf én kijken naar de koers in je leven. En  daar mag je wel even de tijd voor nemen. Life coaching brengt je niet alleen een hoop inzichten, maar zet je ook in beweging. Je leert meer rust, energie en vreugde te ervaren en je bent beter in staat ruimte te geven aan dat waar het voor jou ècht om gaat. Je laat het geluk toe en kan weer voluit genieten van jouw leven.

Voorbeeld vragen bij life coaching

 • Past mijn relatie nog bij me? Of wil ik iets anders?
 • Word ik nog blij van m’n werk? Of past een andere baan beter?
 • Hoe komt het dat ik niet lekker in m’n vel zit?
 • Ik wil iets anders in het leven, maar wat dan precies?
 • Hoe maak ik de juiste keuzes?
 • Is dit het nou? Wat is het doel van mijn leven?
lopend verkleind 2

Voor life coaching mag je rekenen op 4 consulten. Geen mens is hetzelfde, heb je behoefte aan meer  consulten dan behoort dat tot de mogelijkheid. Na de kennismaking zal ik je informeren over hoe jouw traject er globaal uit gaat zien. Coachen doe ik aan de hand van diverse gesprekstechnieken en methodieken. Welke ik inzet hangt af van jouw vraag, je situatie en wat bij je past. Een aantal voorbeelden van methodieken die ik inzet: RET (Relationeel Emotieve Therapie), TA (Transactionele Analyse), Voice Dialogue en de Psychologie van de ikken.

Om je een voorbeeld te geven van hoe een traject er uit kan zien, zie hieronder.  

 • Kennismaking: Je vraag, gewenste resultaat en aantal consulten bespreken. Niet geheel onbelangrijk, is er een wederzijdse klik voor samenwerking?
 • Consult 1: Je vraag en huidige situatie verder in kaart brengen en de gewenste situatie uiteenzetten  
 • Consult 2: In kaart brengen van de oorzaak huidige situatie en verkenning van het patroon en jouw nieuwe strategie
 • Consult 3: Patroon doorbrekend coachen op verandering en opbouwen van nieuw gewenst gedrag
 • Consult 4: Integratie en verankeren nieuw gedrag. Terugblik en afronding traject