Loopbaancoaching

Als loopbaancoach kan ik je helpen met vragen die betrekking hebben op jouw loopbaan, carrière en de invulling hiervan. Ook als je het lastig vind om na het behalen van je diploma een richting te bepalen, dan kan ik je helpen uit te zoeken wat het beste bij jou past.

Loopbaancoaching in het algemeen is een proces waarbij jij jezelf leert begrijpen in relatie tot jouw werk. Als je vanuit een breder perspectief naar je loopbaan wilt kijken en antwoord wilt krijgen op vragen als: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik, Waarom wil ik dat en Hoe kom ik daar? Door middel van loopbaancoaching krijg je dus inzicht in het soort werk of functie die het beste bij jou past. Je komt tijdens het traject erachter welk werk (beter) bij je past. We spreken over passend werk als het werk is waar jij plezier in hebt en waarin je die ontwikkeling kunt maken die je wenst. Met behulp van loopbaancoaching breng je stap voor stap je persoonlijkheid, kwaliteiten, vaardigheden en de doelen voor je toekomst in kaart.

road, landscape, autumn-6745746.jpg

Voor loopbaan coaching mag je rekenen op 6 consulten. Geen mens is hetzelfde, mocht je meer nodig hebben dan behoort dat tot de mogelijkheid. Na de kennismaking zal ik je adviseren over het aantal consulten en over hoe jouw traject er globaal uit gaat zien. Coachen doe ik aan de hand van diverse gesprekstechnieken en methodieken. Welke ik inzet hangt van jouw vraag en situatie af.

Een aantal voorbeelden van methodieken waarmee ik werk: Werken met het levensverhaal (De Waard), Oplossingsgericht coachen, Krachtgericht, Kernkwadranten, RET (Relationeel Emotieve Therapie) etc.  

Om je een voorbeeld te geven van de opbouw van een traject.

  • Kennismaking: Je vraag, behoefte en  gewenste resultaat bespreken. Niet geheel onbelangrijk, is er een wederzijdse klik?
  • Consult 1: Je vraag, huidige werksituatie, studie-en werkverleden in kaart brengen
  • Consult 2: Ingaan op wie jij bent, wat jij kan, wat jij wilt?
  • Consult 3: Dieper ingaan op de gewenste situatie, jouw competenties en talenten
  • Consult 4: Jouw strategie bepalen en tot concrete acties komen
  • Consult 5: Werken aan je nieuwe strategie en verankeren van het nieuwe  
  • Consult 6: Terugblik en afronding traject